montage1
montage2
montage3
montage4
montage5

Raamdorpelelementen monteren

Zelf leggen?

Het plaatsen van raamdorpelelementen is erg simpel. Hieronder ziet u hoe u in zeven eenvoudige stappen raamdorpelelementen bestelt en legt. Het gewicht van onze raamdorpelelementen in standaardformaat is ongeveer 10kg/m1.

Montage uitbesteden

Wilt u de montage liever uitbesteden? Voor uw projecten kunnen wij een vrijblijvende offerte maken. Wij kunnen het complete traject voor u verzorgen, van het slopen van de oude raamdorpels tot het plaatsen van de nieuwe raamdorpelelementen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Stap 1: Meten
Stap 1: Voordat u een offerte kunt krijgen, hebben wij de juiste maten nodig. Deze moet u zelf even opmeten. Op onze website kunt u een schematische tekening downloaden welke u als voorbeeld kunt gebruiken bij het opmeten van uw verstekken.
Stap 3: Linker verstek leggen
Stap 3: Binnen 4 weken worden de elementen bij u geleverd in stalen kratten of bokken. Nu kunt u de elementen gaan leggen.
Hier wordt eerst het linkerdeel van het verstek gelegd. Zorg ervoor dat de klik van de raamdorpel in het hart van de sponning ligt.
Stap 5: Rechte elementen leggen
Stap 5: Ligt het verstek er helemaal goed in, dan kunt u de aansluitende elementen leggen.
Stap 7: Lege voegen vullen
Stap 7: Standaard wordt er een potje voegsel bijgeleverd om de verschillende delen weer aan elkaar te leggen. Hiermee kunt u de lege voegen vullen. Even uitwassen en u bent klaar!
Stap 2: Formulier invullen
Stap 2: Via het online offerteprogramma maakt u zelf uw offerte. Indien u verstekken heeft moet u de maten daarvan invullen in een schematische tekening. De offerte en de schematische tekening zet u met een handtekening op de fax, waarna wij deze in opdracht nemen.
Stap 4: Rechter verstek leggen
Stap 4: Als het linkerdeel op de juiste plek ligt, kunt u het rechterdeel van het element plaatsen. Ook hier zorgt u er weer voor dat de waterslagen niet tegen het kozijn aan komen te liggen.
Stap 6: Overtollig cement verwijderen
Stap 6: Na het leggen hoeft u alleen de voeg onder het element nog maar uit te krabben.
Klaar
Klaar: Raamdorpelelementen, kant-en-klare waterslagen op maat voor uw kozijnen. Makkelijk in nieuwbouw maar ook bij renovatie, voor zowel grote als kleine projecten.